Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη Νόσο του Crohn

Ο συνάδελφος και μέλος της ΕΣΠΗΤ Γιώργος Ζήσης μας ενημέρωσε για τις δράσεις σχετικα΄με τη Νόσο του Crohn. Ο ίδιος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην μέχρι τώρα επιτυχία και στις διάφορες δράσεις που ετοιμάζονται




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ), η οποία “γιορτάζεται” στις 19 Μαΐου, ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με τις ακόλουθες δράσεις:

1. «Μεταμορφώστε το “ταμπού”… Παίξτε μαζί μας!»
Από τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 έχει ξεκινήσει ήδη, με την έμπρακτη συμπαράσταση του κόσμου, η προσπάθειά μας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με τίτλο «Μεταμορφώστε το “ταμπού”… Παίξτε μαζί μας!», όπου ασθενείς και φίλοι «μεταμορφώνουν» το χαρτί υγείας και βγαίνουν με αυτό selfie φωτογραφίες. Στη συνέχεια τις κοινοποιούν στη σελίδα του συλλόγου μας στο Facebook (https://www.facebook.com/pages/) και στο χρονολόγιό τους. Με αυτό τον τρόπο φίλοι και γνωστοί επισκέπτονται τη σελίδα μας στο Facebook και την ιστοσελίδα μας (http://www.crohnhellas.gr/), όπου ενημερώνονται για τις παθήσεις μας, τα δικαιώματά μας ως ασθενείς και τις δράσεις μας.
bathroom paper
Κοινοποιήστε την καμπάνια στους φίλους σας στο facebook και ζητήστε τους να μας υποστηρίξουν έμπρακτα αλλά και με φαντασία!!!
2. Εθελοντική Αιμοδοσία
Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 διοργανώθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του συλλόγου μας, η οποία καλύπτει τις συχνές ανάγκες των συνασθενών μας για αίμα. Όποιος εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα για εμάς, μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Αττικής ή άλλης περιφέρειας και οποιαδήποτε ημέρα αρκεί να ζητήσει η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά.
aimodosia011-300x142
Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε αίμα! Γι’αυτό ζητήστε από φίλους και συγγενείς σας να ενισχύσουν την τράπεζά μας όποτε μπορούν!!!
3. Διανομή ενημερωτικού υλικού
Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, ομάδα εθελοντών και μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν νοσοκομεία της Αττικής και άλλων περιφερειών της χώρας όπου και θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια σε ασθενείς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των γαστρεντερολογικών κλινικών.


4. ΙΦΝΕ και εξελίξεις
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη  ομιλία με θέμα “ΙΦΝΕ και εξελίξεις” από το ειδικό γαστρεντερολόγο, επιστημονικό συνεργάτη Β’ ΠΠ Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο Μάριο Κατσαρό.


5. Νόσος Crohn και Ελκώδης Κολίτιδα – Σύνδεση με Ρευματικά Νοσήματα, Άγχος και Στρες
Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 στις 7.00 μ.μ στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπου και θα απαντηθούν ερωτήματα για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, τη σύνδεσή τους με τις ρευματικά νοσήματα, καθώς ένας στους δύο ασθενείς με ΙΦΝΕ παρουσιάζει και κάποιο είδος ρευματοπάθειας, τον ρόλο του άγχους και του στρες στην ανάπτυξη των ΙΦΝΕ, πόσο άμεσα συνδεδεμένα είναι και πώς επηρεάζουν τη μετέπειτα εξέλιξή τους.
Ομιλητές θα είναι ο Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά Χάρης Τζάθας, η Ρευματολόγος, Επιμελητής Α΄ στη Ρευματολογική Κλινική στο Ασκληπιείο της Βούλας Αντωνία Ελέζογλου, και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ανθρωπίνων Σχέσεων Βάσια Καραγιώργου.

παρουσίαση
Μη ξεχνάτε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ για πρώτη φορά η παρουσίαση θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας μόλις 5 λεπτά από τη στάση του μετρό σε Ομόνοια και Πανεπιστήμιο… οπότε περιμένουμε να σας δούμε εκεί!!!
6. Ανοικτή εκδήλωση στην Αθήνα
Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία Μοναστηρακίου με κεντρικό σύνθημα «Παίξτε μαζί μας!». Όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα και να συμμετάσχουν εμπράκτως στη νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, βγάζοντας selfie φωτογραφίες. Όσο για τους μικρούς μας φίλους, με τη βοήθεια της δημιουργού origami Ηλέκτρας Νέγκα θα φτιάξουν πρωτότυπες κατασκευές από χαρτί υγείας και θα «μαγειρέψουν» παραμύθια με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κώστα Στοφόρο και τη μαγική τράπουλα της παραμυθοκουζίνας του, μαθαίνοντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο ότι κανένας δεν αξίζει την απομόνωση, πόσο μάλλον ένας ασθενής.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού.

monastiraki-epixirimatias
Βάλτε στο ημερολόγιο σας το Σάββατο 23 Μαίου, πάρτε τα παιδιά σας και τους φίλους σας μαζί και ελάτε να παίξετε μαζί μας!!!
7. «Χαμένοι στη Μετάφραση»
Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4/Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί, με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, εκδήλωση με τίτλο «Χαμένοι στη Μετάφραση». Με ένα μίνι θεατρικό έργο η ηθοποιός και συγγραφέας Εμμανουέλλα Αλεξίου, που υπογράφει και τα κείμενα, και η ηθοποιός Ισαβέλλα Βλασιάδου θα αναδείξουν το χάσμα στην επικοινωνία μεταξύ ασθενών και γιατρών. Αυτό το χάσμα, ο business and executive coach Ηλίας Γαληνός θα επιχειρήσει με τον δικό του τρόπο να γεφυρώσει.

Lost In Translation
Την εκδήλωση λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα παρακολουθήσει κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης συγκεκριμένος αριθμός ασθενών και ιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου