Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

1.800.000 λόγοι για να βρεθούμε την Πέμπτη στο Χαλάνδρι



Ξανασαλπάρουμε για 1.800.000 λόγους

Για τα 67 χρόνια κατοχής και αντίστασης στην Παλαιστίνη,

Για τους 2.310 νεκρούς και τους πάνω από 500.000 ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους ή και ολόκληρες τις γειτονιές τους με την σφαγή από τις ισραηλινές δυνάμεις το καλοκαίρι του 2014,

Για τους χιλιάδες νεκρούς όλων των, σχεδόν κάθε χρόνο στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας,

Για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας μια άδεια εξόδου από τη Γάζα για να νοσηλευτούν,

Για τους 1.816.379 ανθρώπους που ζουν και παλεύουν με τη συνθήκη του εγκλωβισμού, της απαγόρευσης μετακίνησης και του ελέγχου της ζωής τους από την κατοχική δύναμη, με την συνενοχή τόσο γειτονικών κρατών όσο και της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας.

Το ταξίδι βασίζεται στην σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα ανθρώπων απ' όλον τον κόσμο, που τους ενώνει η αλληλεγγύη και τους δυναμώνει το πείσμα των Παλαιστινίων. Βασίζεται όμως και στην αλληλεγγύη ομάδων και ατόμων που προσφέρουν, με όποιον τρόπο μπορούν, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εδώ, στη χώρα μας, μπορούμε παράλληλα να μη ξεχνάμε και τα προβλήματα της κατοχής και του πολέμου στην περιοχή μας.

Γι' αυτό ζητάμε από κάθε άνθρωπο που μπορεί, τις συλλογικότητες, τα σωματεία εργαζομένων να στηρίξουν και αυτό το ταξίδι που, με πενιχρά μέσα, επιχειρεί να υψώσει τη φωνή κατά της κατοχής, κατά του αποκλεισμού, κατά του σύγχρονου απαρτχάιντ και κατά της μεγαλύτερης ανοιχτής φυλακής στον κόσμο. Γιατί μόνο εκεί μπορούμε να στηριζόμαστε. Στην αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Για 1.800.000 λόγους, σας καλούμε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, στην Πλατεία Χαλανδρίου (δίπλα στην Παιδική χαρά), 8μμ, για να συζητήσουμε από κοινού για την καινούργια αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας (FF3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου