Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η μετανάστευση στην Ελλάδα

Φίλες και φίλοι,
Στις αρχές του 2014 κυκλοφόρησε η μπροσούρα με τίτλο Η μετανάστευση στην Ελλάδα. Έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες.
Σε μια συγκυρία όπου το προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη (κυρίως λόγω των εξελίξεων στη Συρία και τη Βόρεια Αφρική) διογκώνεται, θεωρήσαμε απαραίτητη την αναθεώρηση της πρώτης έκδοσης.
Επανεκδόθηκε λοιπόν και κυκλοφορεί η ανανεωμένη έκδοση της μπροσούρας για τη μετανάστευση, με νέα στοιχεία και δεδομένα, αλλά και με ένα επίμετρο-σχόλιο για τις αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική.
Γιατί η άνοδος στην εξουσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες για μια διαφορετική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. Ο δρόμος είναι δύσκολος, ωστόσο τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, με πιο πρόσφατο το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια της «δεύτερης γενιάς», είναι σίγουρα ελπιδοφόρα.
Το βιβλιαράκι θα διατεθεί αρχικά στο 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, στις 3, 4 και 5 Ιουλίου, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, στα τραπεζάκια του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Για δωρεάν αντίτυπα, επικοινωνήστε με το Παράρτημα Ελλάδας.

Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ | Παράρτημα Ελλάδας | Καλλιδρομίου 17, 10680 Αθήνα | kotini@rosalux.de, meitani@rosalux.de | rosalux.gr | τηλ. +30 210 3613769

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου