Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση των Εργατών Τύπου για τις εκλογές της ΠΟΕΣΥ

Οι Εργάτες Τύπου ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΣΠΗΤ στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. 

Θεωρούμε επιτυχία το γεγονός ότι καταφέραμε να εκλέξουμε έναν σύνεδρο, αν και καινούρια παράταξη και χωρίς κάποια "ομπρέλα" (κομματική ή άλλη) στην ΠΟΕΣΥ, και παρά τη μεγάλη πτώση της συμμετοχής σε σχέση με τις εκλογές για ΔΣ. 

Αυτή η πτώση της συμμετοχής –ένας στους πέντε σε σχέση με τις εκλογές του 2015 δεν προσήλθε στις κάλπες– δείχνει ότι η ΠΟΕΣΥ με τη γραφειοκρατική της πολιτική ελάχιστα εμπνέει τους συναδέλφους.

Σχετική εικόναΤα μέλη της Ένωσης έδωσαν για μια ακόμη φορά μεγάλη πλειοψηφία στην παράταξη Νέα Κίνηση Δημοσιογράφων του προέδρου Θ. Μπερεδήμα. Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη που τους έδωσε ο κόσμος για να υποστηρίξουν στο συνέδριο τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων συντακτών, και όχι αμφιλεγόμενα και θνησιγενή σχέδια, όπως το επαγγελματικό ταμείο-φάντασμα "νέος ΕΔΟΕΑΠ" ή η "ένωση" των Ενώσεων (μια "ντρίπλα" για να μη συζητηθεί ποτέ στα σοβαρά το ενιαίο Συνδικάτο Τύπου).

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν. Σκοπεύουμε την επόμενη περίοδο να πάρουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες για μια νέα πορεία της ΕΣΠΗΤ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια ισχυρή, ζωντανή και διεκδικητική ΕΣΠΗΤ, όπου στο προσκήνιο θα βρίσκονται τα ίδια τα μέλη, οι ανάγκες και τα δικαιώματά τους.

19/6/2017
Εργάτες Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου