Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Οι Εργάτες Τύπου για το ασφαλιστικό ζήτημα του κλάδου μας

Αποτέλεσμα εικόνας για προλετκουλτ

Το ασφαλιστικό, μαζί φυσικά με την ανεργία, είναι αυτή τη στιγμή το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Μέσα στο καθεστώς του μνημονίου, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα πετσοκόφτηκαν, το ταμείο μας εντάχθηκε με τους χειρότερους όρους στον ΕΦΚΑ, το αγγελιόσημο καταργήθηκε… Από την άλλη, η εργοδοτική αυθαιρεσία ειδικά στο θέμα αυτό έχει χτυπήσει κόκκινο (ασφάλιση συντακτών ως «υπαλλήλων γραφείου», «μαύρη» εργασία ή μερική ασφάλιση, εξαναγκασμός να δουλέψουμε με «μπλοκάκι» και να φορτωθούμε εμείς το ασφαλιστικό κόστος κ.λπ.).
Δυστυχώς, απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι ηγεσίες των Ενώσεων δεν μπόρεσαν να οργανώσουν ούτε μια κινητοποίηση της προκοπής, όταν δεν σκορπούσαν αυταπάτες περί «εξαίρεσης». Ειδικά στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, είχαμε από τη μια τις αυταπάτες ότι η κυβέρνηση και οι εργοδότες θα συνέβαλαν στη «σωτηρία» του και από την άλλη, όσον αφορά την ΕΣΠΗΤ, τη λογική να ενταχθούμε κι εμείς οι συντάκτες του περιοδικού-ηλεκτρονικού Τύπου σε έναν «νέο ΕΔΟΕΑΠ», κυριολεκτικά στα τυφλά, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι μπορεί να είναι βιώσιμος και ενώ είναι προφανές ότι οι εργοδότες παίζουν παιχνίδι στις πλάτες μας, για πιθανά «ανταλλάγματα».
Συνάδελφοι, να μην έχουμε αυταπάτες. Το ασφαλιστικό μπορεί να παλευτεί μόνο σε ενότητα με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας, μακριά από συντεχνιακές λογικές και λογικές «εξαιρέσεων». Με επιμονή στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, με ενιαία, σύγχρονα δικαιώματα. Αυτό όμως χρειάζεται δυνάμεις που να πιστεύουν στην ενότητα, να πιστεύουν στον αγώνα, να πιστεύουν στο δυναμικό του ίδιου του κλάδου, των χιλιάδων και χιλιάδων συναδέλφων μας.

Γι’ αυτό στις 16-17 Ιουνίου, στις εκλογές της ΕΣΠΗΤ για αντιπροσώπους για την ΠΟΕΣΥ, εμείς οι ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ζητάμε την ψήφο σας. Για να δυναμώσει η προοπτική της αντίστασης και όχι της μοιρολατρίας και της υποταγής!


15/9/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου