Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις για διάλυση της ΕΣΠΗΤ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακριθάκης


Ανακοίνωση «Εργατών Τύπου»: Λέμε ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις για διάλυση της ΕΣΠΗΤ

Με σημερινή (8/5/2018) απόφαση του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ και με τις ψήφους των δυο μεγάλων παρατάξεων -Νέα  Κίνηση Δημοσιογράφων και Δημοσιογραφική Ανανέωση - Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων αποφασίστηκε κατά το διήμερο των επικείμενων εκλογών στις 15 & 16 Ιουνίου να στηθεί και κάλπη όπου θα καλούνται τα μέλη της ΕΣΠΗΤ να ψηφίσουν υπέρ της δέσμευσης του νέου ΔΣ που θα εκλεγεί ώστε να ενεργήσει για τη συνένωση με την ΕΣΗΕΑ!

Καταψηφίσαμε ως απαράδεκτη αυτή την πρόταση, αφού καλεί τους συναδέλφους να ψηφίσουν χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος. Πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση!

Προφανώς δεν αντέχουν οι δυο παρατάξεις που διοικούν εναλλασσόμενες την ΕΣΠΗΤ εδώ και χρόνια τον δημοκρατικό και ανοικτό διάλογο για ένα τόσο κομβικό ζήτημα που αφορά στην ίδια την ύπαρξη της ΕΣΠΗΤ.

Πέρα από τα διαδικαστικά θέματα, υπενθυμίζουμε πως οι «Εργάτες Τύπου» έχουν ξεκάθαρη θέση εναντίον της ψευδεπίγραφης συγχώνευσης με την ΕΣΗΕΑ -η οποία είναι στην ουσία απορρόφηση και διάλυση της ΕΣΠΗΤ.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας, τονίζαμε:

«…Και ενώ η ΕΣΗΕΑ κάνει εγγραφές νέων μελών-εργαζομένων στα Ηλεκτρονικά Μέσα, τα οποία επισημαίνουμε ότι καταστατικά καλύπτει η ΕΣΠΗΤ, η πλειοψηφία της Διοίκησής μας συγκατατίθεται στην "ενοποίηση" των δύο Ενώσεων, δηλαδή στην απορρόφησή μας από το «κλαμπ» της ΕΣΗΕΑ, με άλλα λόγια, από τη φιλεργοδοτική συντεχνία, που η κρίση των "αφεντικών" την κατέστησε τέλειο ράκος του κακού εαυτού της. Οι Εργάτες Τύπου, τώρα, λέμε με ακόμα δυνατότερη φωνή ότι μόνο ένα  Συνδικάτο Τύπου όλων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες ενημέρωσης της κοινωνίας, θα δώσει νόημα στους αγώνες για την πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μόνο ένα τέτοιο Συνδικάτο Τύπου μπορεί να αντιταχθεί στις εκσυγχρονιστικές μεταμορφώσεις της εργοδοσίας, που την έχουν καταστήσει άπιαστη σα χέλι και οχιά περισσότερο φαρμακερή από ποτέ για όλους…»   

Τώρα, εν όψει των εκλογών στην ΕΣΠΗΤ, είναι καλό οι συνάδελφοι να δώσουν τη δική τους απάντηση στην άθλια μεθόδευση διάλυσης του Σωματείου μας και να οδηγήσουν σε αλλαγή πορείας. Οι δυο κυρίαρχες παρατάξεις που κατά τ’ άλλα τρώγονται σαν τον σκύλο με τη γάτα, στην πραγματικότητα την ίδια πολιτική πρεσβεύουν. Και δυστυχώς τις ακολουθούν και οι υπόλοιπες παρατάξεις στην ΕΣΠΗΤ, για λόγους που δύσκολα μπορούν να γίνουν κατανοητοί.

Είμαστε ανοικτοί στα μέλη και στους ψηφοφόρους των παρατάξεων που διαφωνούν με αυτές τις μεθοδεύσεις και είναι σίγουρο πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να τις ανατρέψουμε.

Ήρθε ο καιρός να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να πούμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στη διάλυση της ΕΣΠΗΤ, ψηφίζοντας τους «Εργάτες Τύπου».

ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ

ΥΓ. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση μόλις δημοσιοποιηθεί η απόφαση / ερώτημα του ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου